Antena 3 CNN Life Rețete gustoase din resturi de mâncare! Câte tone de hrană aruncăm la gunoi în fiecare zi

Rețete gustoase din resturi de mâncare! Câte tone de hrană aruncăm la gunoi în fiecare zi

Clujul a fost gazda unui master-class organizat special pentru a-i învăţa pe oameni cum să gătească din resturi de alimente. Statisticile arată că românii aruncă 6 mii de tone de hrană la gunoi în fiecare zi. De cele mai multe ori, sunt aruncate alimente care ar putea fi refolosite sau transformate în reţete gustoase.

Rețete gustoase din resturi de mâncare! Câte tone de hrană aruncăm la gunoi în fiecare zi
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    28 Sep 2020   •   11:07

Anual, un singur român aruncă circa 192 de kilograme de alimente. Un dezastru ecologic care poate fi însă prevenit daca am cumpara cât am avea nevoie şi am folosi toate alimentele din frigider.

Statistica arată că românii aruncă şase mii de tone de hrană la gunoi în fiecare zi.

''Risipa alimentară înseamnă produse fabricate care nu şi-au atins destinaţia şi scopul. Dacă ar fi după mine, aş pune sută la sută coji, coji de ceapă, coji de orice (...) Am vrut să le arăt că se poate lucra şi cu alte alimente şi să scoatem preparate extrordinare'' , spune Robert Mârza, organizator evenimente.

Statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în ceea ce priveşte risipa alimentară. Anual, fiecare cetăţean român, aruncă la gunoi aproximativ 192 de kilograme de alimente, adică 2,2 milioane de tone de alimente la nivelul întregii ţări.

×
Subiecte în articol: mancare gunoi Cluj
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close