Antena 3 Life Știinţă Ce se întâmplă în ORGANISMUL tău atunci când te trezeşti dimineaţa cu pleoapele umflate

Ce se întâmplă în ORGANISMUL tău atunci când te trezeşti dimineaţa cu pleoapele umflate

de O.P.    |    14 Mai 2013   •   08:22
Ce se întâmplă în ORGANISMUL tău atunci când te trezeşti dimineaţa cu pleoapele umflate

Organismul uman este un mecanism complex, ce trimite semnale exterioare atunci când ceva este în neregulă. De exemplu, atunci când înainte de culcare consumăm băuturi care conţin cofeină (cafea, sucuri carbogazoase bogate în cofeină) somnul nostru este dat peste cap. Se întâmplă să nu adormim decât la ore târzii în noapte, însă dacă stărie de insomnie persistă mai mult de câteva săptămâni, acestea pot ascunde boli mai grave precum diabetul, sau dereglările hormonale, infecţii sau stări depresive.

În aceste cazuri este recomandată o consultaţie la medicul de familie sau la medicul specialist.

Ce se întâmplă atunci când dimineaţa ne trezim cu pleoapele umflate? O cauză ar fi tot lipsa de somn, sau dacă seara, înainte de culcare aţi consumat alimente sărate (seminţe, popcorn, sau mâncăruri condimentate) poate fi vorba şi de o retenţie de apă, sau un exces de alcool - dacă aţi consumat băuturi alcoolice.

Pleoapele umflate sunt un semnal care arată că peste noapte tensiunea arterială a scăzut considerabil, iar în zona ochilor s-a acumulat lichid.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close