Antena 3 CNN Life Știinţă Sistem public de transport cu vehicule electrice, pentru Ploieşti şi alte oraşe europene

Sistem public de transport cu vehicule electrice, pentru Ploieşti şi alte oraşe europene

Sistem public de transport cu vehicule electrice, pentru Ploieşti şi alte oraşe europene
Sursa foto: Foto: singularityhub.com
04 Iul 2011   •   15:26

Ploieştiul este implicat într-un proiect de dezvoltare al unui sistem public de transport automat cu vehicule electrice, alături de alte oraşe şi instituţii europene, relatează Green Report.

Proiectul se numeşte City Alternativ Transport System, având o finanţare de 3 milioane de euro. El a fost demarat în 2010  şi în cadrul său mai participă oraşele Strasbourg, Formello, Universitatea din Lausanne, Institutul MINES ParisTech şi încă două companii elveţiene.

"Obiectivul acestui proiect îl constituie dezvoltarea unui sistem de transport pe baza unui vehicul electric existent: CRISTAL. Vehiculul are o capacitate de 4 sau 6 persoane, putând fi condus şi manual. Pe axele principale din oraş, unde traficul este mare şi apar ambuteiaje, acest tip de vehicul va trece pe conducere automată. Ele vor fi încolonate, însă fără a fi conectate fizic şi se vor deplasa sincron. Astfel, vehiculele se vor sincroniza şi cu semnalizarea rutieră pentru a economisi timp şi pentru a evita crearea unor blocaje în trafic", a explicat Dr. Bogdan Stanciulescu, cercetător la Institutul MINES.


×
Subiecte în articol: transport proiect Ploiești Strasbourg
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close