Antena 3 CNN Life Topuri Cele mai neprietenoase gări pentru pasageri din Europa. Primele cinci se află în aceeași țară

Cele mai neprietenoase gări pentru pasageri din Europa. Primele cinci se află în aceeași țară

Potrivit unui sudiu realizat recent, cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri, din Europa, se află toate într-o singură țară.

Cele mai neprietenoase gări pentru pasageri din Europa. Primele cinci se află în aceeași țară
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   13:48

Cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri se află toate în Germania.

Potrivit studiului, top cinci cele mai neprietenoase gări este reprezentat de gările germane Essen, Berlin Ostkreuz, Berlin Zoologischer Garten, München-Pasing și Bremen, care oferă cel mai puțin confort pentru pasageri. Motivul este reprezentat de întârzieri și de timpii de așteptare majori.

Pe de altă parte, conform Indexului european al gărilor, gara principală din Zurich, Elveția, se află pe primul loc în topul celor mai bune gări din Europa, cu 102 puncte, în fața stației principale din Viena, cu 94 de puncte, arată swissinfo.

Zurich triumfă pentru timpii reduși de așteptare, cele mai favorabile ore de deschidere a caselor de bilete, accesul ușor la intrări, peroane și toalete pentru utilizatorii de scaune cu rotile, dar și pentru numărul de magazine, chioșcuri, restaurante și saloane de primă clasă, o mai bună acoperire a rețelei Wi-Fi și conexiuni spre și dinspre gară.

Citește și: "Nu au ridicat un pai". Orașul din România unde chiriile costă doar 9 lei pe lună, însă oamenii sunt îngroziți să locuiască aici

Peste 154 de milioane de pasageri trec anual prin gara din Zurich. Potrivit studiului, Berna se află pe locul trei, alături de gara centrală din Berlin, ambele cu 90 de puncte.

Utrecht Centraal din Olanda se află pe locul cinci, cu un total de 89,5 puncte. Este cea mai mare gară din Țările de Jos din punctul de vedere al dimensiunii, cu 21 de căi ferate, și este cea mai aglomerată, cu peste 285.000 de pasageri pe zi.

Locul șase, cu 87 de puncte, este ocupat de gara Frankfurt, Germania, cu peste 164 de milioane de călători pe an.

Aceasta este a doua cea mai aglomerată gară germană după Hamburg. Pe locul șapte, cu 86 de puncte, se află prima gară din Italia: Napoli Centrale, cu aproximativ 137.000 de vizitatori zilnici și 50 de milioane pe an, gara are 390 de trenuri zilnic.

Pe locul opt, cu 84,5 puncte, se află gara centrală din Amsterdam, care anul trecut a fost pe locul al doilea.

Pe locul nouă, cu 82 de puncte, se află Gare de Lyon din Paris, Franța. Volumul mediu anual de pasageri este de peste 150 de milioane, iar pe locul zece, cu 81 de puncte, se află Gara Sentralstasjon din Oslo, cea mai mare gară din întregul sistem feroviar norvegian.

 Au fost analizate cele 50 de stații cu cei mai mulți pasageri din Europa. Factori precum biletele, facilitățile pentru cumpărături, accesul persoanelor cu handicap, conexiunile și Wi-Fi gratuit au fost decisivi pentru clasament, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Germania gări pasageri Europa
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close