Antena 3 Life Viață sănătoasă Acest vaccin te protejează toată viața împotriva cancerului

Acest vaccin te protejează toată viața împotriva cancerului

30 Aug 2017   •   09:07
Acest vaccin te protejează toată viața împotriva cancerului

Peste 500 de mii de femei din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de cancer de col uterin, iar 250 de mii își pierd viața din cauza acestei afecțiuni. Pentru țara noastră acest subiect este cu adevărat delicat pentru că suntem fruntași în Europa, atât la numărul de îmbolnăviri, cât și la cel de decese. Responsabilă pentru 70 la sută dintre cancerele de col este infecția cu tulpinile 16 și 18 ale virusului HPV, extrem de răspândit. Modul de transmitere este pe cale sexuală, iar cele mai multe infectări apar imediat după începerea vieții intime. Nici folosirea prezervativului nu previne, în totalitate, contactarea virusului pentru că se poate transmite prin contact cu mucoase de origine genital, nu neapărat prin penetrare sexuală.  Și simpla atinere a mucoaselor poate transmite această infecție.

”Imediat după începerea vieții sexuale, atât femeile cât și bărbații sunt foarte receptivi la acest virus care, în unele cazuri, dispare de la sine dar în altele poate duce, în primul rând, la cancer de col uterin dar și la cancer de vulvă, de vagin, la bărbați penian, orofaringian, anal”, a explicat prof. Dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, în cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc.

Detalii pe doctorulzilei.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close