Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mare atenție! Alimente pe care să nu le consumi niciodată după data de expirare

Mare atenție! Alimente pe care să nu le consumi niciodată după data de expirare

Exista cateva alimente care pot trece "testul mirosului" chiar daca sunt expirate. Cel mai bine este insa sa nu le consumi pentru ca te-ai putea imbolnavi.

Mare atenție! Alimente pe care să nu le consumi niciodată după data de expirare
08 Apr 2020   •   10:23

Aspectul si mirosul pot fi inselatoare, de aceea trebuie sa fii foarte atenta la data de expirare a unui produs pentru a preveni imbolnavirile si toxiinfectiile alimentare. Iata ce alimente nu trebuie sa consumi sub nicio forma dupa ce au expirat. 

Branzeturi moi - Branzeturile tari, precum cheddar sau gouda rezista mai mult pentru ca este mai greu pentru bacterii si mucegaiuri sa le penetreze. Odata deschise, branzeturile tari rezista pana la sase luni in frigider. Cu toate acestea, branzeturile moi, precum ricotta, crema de branza sau branza de capra trebuie aruncate la primul demn de deteriorare sau imediat cum au expirat. Ca regula generala, branzeturile moi pot fi tinute cel mult o saptamana la frigider dupa ce au fost desfacute.

Condimentele la borcan - Ai putea crede ca mustarul, ketchupul si sosurile nu expira niciodata, insa nu inseamna ca nu sunt atinse de bacterii. Dupa ce ai deschis borcanu, consuma in maximum o saptamana. 

Salata de cartofi - La fel ca maioneza si mustarul, salata de ou si cartofi este mai susceptibila la actiunea bacteriilor pentru ca este deschisa de mai multe ori. In momentul in care iei doar cate o lingura si apoi ii pui capacul, introduci noi bacterii iar riscul de contaminare creste. 

Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: alimente expirat
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close