Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Bănicioiu: Orice om care merge la fitness ar trebui să facă o evaluare medicală înainte

Bănicioiu: Orice om care merge la fitness ar trebui să facă o evaluare medicală înainte

Bănicioiu: Orice om care merge la fitness ar trebui să facă o evaluare medicală înainte
de S.T.    |    20 Mai 2015   •   17:33
Ministrul Sănătăţii spune că persoanele care merg la sală ar putea fi obligate în curând să prezinte un buletin medical care să demonstreze că sunt apte să facă sport.

Nicolae Bănicioiu spune că studiază posibilitatea ca fiecărei săli de fitness să îi fie alocat un medic.

"În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri. În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic. Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
   
Întrebat, la Spitalul Floreasca din Capitală, ce poate spune despre starea lui Gabriel Cotabiţă, ministrul Sănătăţii a spus că este îngrijit de cei mai buni medici.
   
"Gabriel Cotabiţă, pot să vă spun că este îngrijit de cei mai buni medici şi de cele mai bune asistente. Personalul este extraordinar", a spus Nicolae Bănicioiu, care a fost prezent la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică şi Pacing din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close