Antena 3 Life Viață sănătoasă La ce temperatură trebuie băută, de fapt, cafeaua

La ce temperatură trebuie băută, de fapt, cafeaua

de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   22:35
La ce temperatură trebuie băută, de fapt, cafeaua
Sursa foto: Pixabay.com/melancholiaphotography

Un studiu publicat de International Journal of Cancer arată că băuturile fierbinţi cresc riscul de cancer esofagian.

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90% riscul de a dezvolta cancer esofagian, arată un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane.

Potrivit acestui studiu, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai la o temperatură de 60° Celsius sau mai ridicată a fost "asociat în mod constant" cu o creştere în proporţie de 90% a riscului de a dezvolta cancer esofagian, în comparaţie cu persoanele care au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute.

Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului.

Băuturile fierbinţi cresc riscul de cancer esofagian

"Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea", a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

În 2016, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului, a clasificat consumul de băuturi foarte fierbinţi, la temperaturi de peste 65°C, ca fiind un agent cancerigen.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close