Antena 3 Life Viață sănătoasă Cancerul din sticle. Un nutriţionist român dă un avertisment dur: Aceste băuturi sunt adevărate otrăvuri

Cancerul din sticle. Un nutriţionist român dă un avertisment dur: Aceste băuturi sunt adevărate otrăvuri

de M.Z.    |    05 Dec 2017   •   11:18
Cancerul din sticle. Un nutriţionist român dă un avertisment dur: Aceste băuturi sunt adevărate otrăvuri
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/Cristian Margarit

Un cunoscut nutriţionist dă de pământ cu sucurile acidulate pe care unii dintre noi le consumăm zilnic. Ingredientele din aceste sticle cu băuturi răcoritoare sunt atât de dăunătoare, încât ne putem îmbolnăvi şi de cancer, spune Cristian Mărgărit.

”Gustul dulce din sucuri dă dependenţă. Zahărul alterează grav metabolismul (după energia iniţială vei simţi slăbiciune), predispune la boli grave (obezitate, cancer, accidente vasculare, steatoza hepatică, diabet), scade imunitatea. Îndulcitorii artificiali sunt probabil periculoşi pentru sănătate (cresc riscul de cancer, în principal). (...) Dacă tot nu poţi scăpa de zahăr, foloseşte măcar zahărul natural, sub formă de suc de trestie de zahăr deshidratat, organic” spune cunoscutul nutriţionist Cristian Mărgărit, potrivit doctorulzilei.ro.

Pe de altă parte, specialistul mai spune că acidul din sucuri distruge smalţul dinţilor, scoate calciul din oase, creşte riscul de cancer în tubul digestiv, alterează multe căi metabolice. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close