Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Câtă apă trebuie să bem în zilele caniculare. Doctorii avertizează: consecințele sunt grave!

Câtă apă trebuie să bem în zilele caniculare. Doctorii avertizează: consecințele sunt grave!

Câtă apă trebuie să bem în zilele caniculare. Doctorii avertizează: consecințele sunt grave!
Sursa foto: Pixabay
06 Aug 2017   •   20:50

 

România este sub cod de caniculă. Doctorii vă recomandă să vă hidratați în aceste zile toride.

Deshidratarea poate produce complicații grave, mai ales persoanelor care suferă de anumite boli, în special de afecțiuni cardiovasculare. Și cei sănătoși pot suferi, dacă nu se hidratează corespunzător. Un doctor din Timișoara vă spune câtă apă trebuie să beți și care sunt simptomele deshidratării.

 

„Este foarte important să beți apă, nu numai pentru menținerea stării de sănătate, cât mai ales pentru prevenirea unor complicații grave la pacienții care suferă de diverse boli, în special de boli cardiovasculare, boala arterială periferică și de bolile venoase. Deshidratarea poate produce complicații grave, care pot să ducă chiar la deces. În cadrul bolilor venoase vorbim de tromboza venoasă profundă, popular «cheaguri», care pot să provoace embolie pulmonară. În ceea ce privește bolile arteriale se produce foarte frecvent ischemia acută, adică oprirea bruscă a circulației nutritive, a circulației sângelui către membre sau către creier. În primul caz se poate produce gangrenă și amputația membrului, accidente vasculare cerebrale”, a spus Mihai Ionac pentru tion.ro.

Cantitatea de apă necesară hidratării este corelată cu activitățile desfășurate. O persoană cu activitate fizică obișnuită trebuie să bea trei litri și jumătate. Cei care muncesc în gospodării, pe câmp sau în construcții trebuie să suplimenteze până la 6 litri pe zi. La fel și cei care fac sport.

×
Subiecte în articol: canicula apa
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close