Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Câte E-uri sunt într-un sandviş. Avertismentul specialiştilor în nutriție

Câte E-uri sunt într-un sandviş. Avertismentul specialiştilor în nutriție

Câte E-uri sunt într-un sandviş. Avertismentul specialiştilor în nutriție
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Sep 2016   •   17:37

Numărul de aditivi alimentari dintr-un sandviş poate varia, în funcţie de conţinutul acestora, de la 16 la 42 de E-uri. Specialiştii atrag atenţia că un cumul de E-uri poate duce la diverse probleme de sănătate, scrie adevarul.ro.

„Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, sanvişurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum cate E-uri poti regăsi într-un sandviş?”, se întreabă specialiştii de la Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons.

Aceştia au făcut şi simulări, folosind produse care se găsesc în comerţ. De exemplu, un sandviş cu pâine, brânză, grăsime vegetală tartinabilă şi pate de porc conţine nu mai puţin de 22 de E-uri, printre ele numărându-se carminul, amidonul de porumb, beta-carotenul, nitrit de sodiu sau acid citric. De asemenea, un sandviş cu pâine, brânză topită şi mezeluri conţine 29 de E-uri, potrivit InfoCons. Tot 29 de aditivi alimentari conţine un sandviş cu pâine, pate vegetal şi margarină, în timp ce unul cu pâine graham şi pate conţine doar 17 E-uri.

×
Subiecte în articol: E-uri
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close