Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cauze des întâlnite ale durerilor de cap

Cauze des întâlnite ale durerilor de cap

Cauze des întâlnite ale durerilor de cap
Sursa foto: Foto: Lyla.ro
24 Aug 2015   •   12:57

Atunci cand te doare capul tare, parca nimic in lume nu mai e asa cum ar trebui as fie. Suprinzator insa, sunt cateva motive pentru care apar durerile de cap, motive care majoritatea oamenilor nu le cunosc da care, odata eliminate, te pot scuti de acest disconfort. Este usor sa pui durerile de cap pe seama suspectilor clasici: ai baut prea mult vin sau ai ratat cafeaua de dimineata. Vei fi surprinsa insa sa afli ca felul in care stai, dormi sau mananci poate fi o cauza a durerilor de cap.

1. Nu sta prea mult la soare sau caldura.
Daca te simti deja inconfortabil in soarele arzator cand stai la plaja, acopera-te pe cap pentru a-l feri de razele puternice. Potrivit specialistilor, riscul unei dureri de cap creste cu aproximativ 7% la fiecare 2-3 grade in plus. Nu poti schimba vremea dar, in zilele calduroase, chiar daca nu stai la plaja, asigura-te ca esti in cea mai mare parte a timpului in incaperi cu temperatura controlata, dotate cu aparate de aer conditionat.

2. Renunta la pastile.
Asa de ciudat cum suna dar, abuzul de medicamente analgezice, poate provoca dureri de cap. Atunci cand sunt administrate prea des, pastilele care contin cafeina sau antihistamine pot interfera cu capacitatea creierului de a regula durerea. Solutia? Oricat de greu ti-ar fi, limiteaza consumul de analgezice la o pastila, maxim doua pe saptamana.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: cauza migrene pastile
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close