Antena 3 Life Viață sănătoasă Ce boli pot ascunde durerile de ceafă. Ai mare grijă!

Ce boli pot ascunde durerile de ceafă. Ai mare grijă!

de S.T.    |    19 Dec 2019   •   18:34
Ce boli pot ascunde durerile de ceafă. Ai mare grijă!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Durerea cervicală sau durerea de ceafă poate să aibă foarte multe cauze. Unele din cauze nu sunt neapărat locale și țin numai de modificările degenerative.

Unele pot să fie dureri în conexiune cu ceea ce se întâmplă înăuntrul nostru, de la aparenta banală infecție de căi respiratorii superioare până la tulburările de vedere sau probleme pe circuitul urechii. Să știți că, inclusiv un focar dentar la marginea șirului de dinți poate să aibă un ecou și asupra coloanei cervicale, mai ales la persoanele vârstnice.

Tabloul în care se dezvolta aceasta durere de ceafă poate să fie însă mult mai colorat, având uneori asocieri ale tulburărilor de vedere, fie pete, fie muște zburătoare, fie senzația de vertij, de amețeală, fie zgomote în urechi. Deci ne doare cervicala, dar apar și aceste manifestări, uneori senzația de pulsație înăuntrul capului.

Când durerea este cervicală și iradiază la nivel cefalic, deci în cutia craniană, este foarte important ca persoana respectivă să solicite consult medical, pentru că poate să fie un puseu hipertensiv care, neglijat, poate să se dezvolte ca un accident vascular-cerebral.

Sursa: doctorulzilei.ro

×
Subiecte în articol: boli dureri ceafă
Parteneri
x close