Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Și tu porți fular? Uite ce boli poţi să iei de la el

Și tu porți fular? Uite ce boli poţi să iei de la el

Și tu porți fular? Uite ce boli poţi să iei de la el
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    21 Oct 2016   •   23:21

Iarna te obligă să te înfofoleşti şi pe tine şi pe copiii tăi, dar sigur nu ştiai cât de periculos poate fi un simplu gest pe care îl face toată lumea. Vezi ce boli poţi să iei de la fular şi de ce nu este bine să acoperi gura şi nasul cu textile pufoase în zilele geroase, potrivit Unica.ro.

Coşuri - aburul amestecat cu saliva plină de bacterii din gură sunt un mediu ideal pentru microbii care infectează pielea şi provoacă bubiţe şi coşuri.

Infecţii în gât - fularul ţinut peste gură şi nas menţine un aer umed şi cald în zona gurii şi nasului, astfel încât bacteriile care provoacă infecţii în gât se înmulţesc şi ajung în zonele critice: laringe, faringe, amigdale etc.

Infecţii ale tractului respirator inferior - menţinerea temperaturii crescute în zona gurii şi nasului, precum şi izolarea locală a secreţiilor şi faptul că eşti tentat să respiri pe gură în loc de nas atunci când zona este acoperită de fular sau o mască, duce la infecţii severe în bronhii şi chiar plămâni.

Ciuperci - fularul peste gură şi nas menţine pielea şi zonele din jurul buzelor şi nărilor umede şi calde, iar acest mediu încurajează fungii să se dezvolte.

×
Subiecte în articol: ciuperci cosuri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close