Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce conţine de fapt berea cu arome de fructe. "Este un cocktail nociv, pe care mulţi îl consumă fără să ştie"

Ce conţine de fapt berea cu arome de fructe. "Este un cocktail nociv, pe care mulţi îl consumă fără să ştie"

Ce conţine de fapt berea cu arome de fructe. "Este un cocktail nociv, pe care mulţi îl consumă fără să ştie"
de O.P.    |    09 Iul 2014   •   11:26

În sezonul cald consumul de băuturi răcoritoare creşte foarte mult. Au câştigat teren şi berile cu sau fără alcool cu arome de fructe. Însă medicii nutriţionişti recomandă să citim cu mare atenţie etichetele, pentru că ar putea ascunde mai multe ingrediente nesănătoase.

„Reţeta originală a unui radler presupune un amestec între bere şi limonadă. Este adevărat că pe piaţă există şi sortimente mai ieftine a căror reţetă nu este respectată în tocmai, de aceea este important să citim cu atenţie eticheta”, a declarat pentru gândul.info dr. Corina Zugravu, medic nutriţionist şi preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Medicul menţionează că un consum moderat de bere trebuie completat cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.



×
Subiecte în articol: bere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close