Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă "Ce să mănânc pentru a fi sănătos?" Răspunsul oferit de specialiştii de la Harvard

"Ce să mănânc pentru a fi sănătos?" Răspunsul oferit de specialiştii de la Harvard

"Ce să mănânc pentru a fi sănătos?" Răspunsul oferit de specialiştii de la Harvard
Sursa foto: Foto: Lyla.ro
27 Oct 2015   •   16:20

 In ciuda tuturor sfaturilor privind alimentatia corecta aparute in presa scrisa si la televizor, tot mai multe persoane sunt derutate cand trebuie sa explice ce inseamna un regim cotidian sanatos. Specialistii de la Universitatea americana Harvard ne vin, insa, in ajutor!

Potrivi site-ului The Nutrition Source sustinut de Scoala de Medicina din cadrul renumitei universitati din SUA, raspunsul la intrebarea Ce ar trebui sa mananc? este, de fapt, foarte simplu.

Nenumaratele studii de cercetare privind alimentatia si efectele ei asupra sanatatii pot fi reduse la reguli simple cu privire la obiceiurile zilnice in nutritie.

Specialistii de la Harvard au punctat 9 sfaturi de baza pe care ar trebui sa le urmam daca dorim sa ne ferim eficient de problemele de sanatate survenite in urma alimentatiei dezechilibrate.

1 Alege carbohidratii buni sau complecsi. Acestia provin din painea si pastele din faina integrala, din orez brun si din cereale integrale. Cele trei categorii de produse alimentare enumerate anterior contin carbohidrati complecsi care se digera usor. Asadar, optati pentru preparate din cereale precum graul, secara, porumbul sau orzul.

2 Atentie la proteine! Cele mai bune surse sunt pestele, semintele, fasolea, hrisca, dar si produsele lactate neprocesate.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: harvard
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close