Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău când bei ALCOOL înainte de culcare: "Organismul este EPUIZAT"

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ALCOOL înainte de culcare: "Organismul este EPUIZAT"

Ce se întâmplă în corpul tău când bei ALCOOL înainte de culcare: "Organismul este EPUIZAT"
de O.P.    |    30 Iul 2014   •   07:10

Un pahar de băutură consumat înainte de culcare este un ajutor des folosit pentru somn, deoarece decompresia sistemului nervos central poate face ca o persoană să devină somnoroasă, însă procedând astfel nu este prea bine, avertizează profesorul Juergen Zulley, care predă psihologie biologică la Universitatea din Regensburg.

Un pahar — da, dar numai unul ! — cu bere sau vin înainte de a merge la culcare este îndestulător, susține expertul german, citat de DPA.

"Somnul nu este odihnitor dacă se va consuma mai mult decât atât, pentru că organismul, în loc să se odihnească este epuizat de alcool", explică el. "Acest lucru perturbă reglarea fazelor de somn profund și de somn cu vise, putând să apară stări de transpirație, bătăi rapide ale inimii și treziri frecvente".

Problema nu este numai aceasta. Un pahar de băutură înainte de somn, în fiecare zi, poate duce la dependență, a adăugat Zulley.

Trăgând la măsea seara se poate ajunge la insomnie, altfel o afecțiune destul de comună, scrie DPA.

"Din punct de vedere medical, unii spun că au insomnie dacă nu pot adormi, au tulburări ale somnului de cel puțin trei ori pe săptămână, timp de mai mult de o lună și suferă din cauza ei sau au o stare alterată a doua zi ", a menționat Peter Young, director al Departamentului de Medicina Somnului și Afecțiuni Neuromusculare al Spitalului Universitar din Muenster, Germania.

Înainte de a solicita asistență medicală, insomniacii ar trebui să încerce rezolvarea problemei pe cont propriu. Un stil de viață sănătos, cu obiceiuri sigure, cum ar fi să nu mănânce prea mult seara, poate fi de ajutor.

×
Subiecte în articol: alcool consum de alcool
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close