Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cele mai mari greșeli pe care le poți face de Sărbători

Cele mai mari greșeli pe care le poți face de Sărbători

Cele mai mari greșeli pe care le poți face de Sărbători
de S.T.    |    25 Dec 2018   •   12:38

Președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hâncu, ne-a vândut câteva ponturi legate de ce putem face ca să nu avem urgenţe medicale în această perioadă cruntă pentru organismul nostru, dar ne-a şi explicat de ce se întâmplă aceste abuzuri.

„Fiind vorba despre seara de Crăciun, vorbim despre ore la care aparatul digestiv este în stare de repaus, deci digestia nu are loc. Se consumă cantităţi mari de mâncare, se face exces de grăsimi animale, preparate din porc, maioneze sau alte creme combinate cu dulciuri”, spune dr. Nicolae Hâncu.

„Mare atenţie la copii! De regulă, aceştia sunt lăsaţi liberi, au acces nelimitat la dulciuri şi câteodată mai întind mâna şi beau un pahar de alcool fără ca să fie supravegheaţi. Au acces nelimitat la carbogazoase şi, bineînţeles că accesul nelimitat înseamnă şi consum nelimitat”.

Specialistul atrage atenţia şi asupra unui grup special, persoanele care ştiu că au probleme digestive sau cardiace, „nu mai vorbesc de cei cu diabet, care trebuie să respecte programul lor obişnuit din recomandările medicale curente”, spune dr. Hâncu.

Le recomandă tuturor să guste din toate, dar să nu mănânce din toate, scrie doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: greseli sărbători dureri
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close