Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum îți poți da seama că ai colesterolul ridicat folosindu-ți doar mâinile

Cum îți poți da seama că ai colesterolul ridicat folosindu-ți doar mâinile

Colesterolul este transportat în sânge de două tipuri diferite de proteine, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) și lipoproteinele cu densitate mare (HDL). Acesta din urmă este considerat „bun”, deoarece elimină din organism colesterolul LDL dăunător.

Cum îți poți da seama că ai colesterolul ridicat folosindu-ți doar mâinile
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    13 Ian 2022   •   22:39

.LDL este infamă deoarece se acumulează în pereții arterelor, contribuind la formarea plăcii care îngustează spațiul pentru fluxul sanguin. Rezultatul final al acestui lucru este boala arterială periferică, care dă naștere la o serie de complicații, scrie doctorulzilei.ro.

Institutul Midwest pentru Terapie Non-chirurgicală subliniază unele dintre semnele revelatoare ale bolii arteriale periferice (PAD) pe piele. Astfel, pielea uscată și mâncărimea poate rezulta din fluxul de sânge limitat.

Modificări ușoare, cum ar fi pielea care se simte rece la atingere și devine uscată și senzația de mâncărime. Unii oameni vor observa o creștere slabă a unghiilor de la picioare.” Aceste modificări ale pielii apar de obicei la nivelul picioarelor, gleznelor și pulpelor și pot rămâne ușoare în stadiile inițiale.

Pe măsură ce starea se agravează, simptome mai severe pot erupe, totuși. Alte simptome pot include „modificări moderate, cum ar fi înroșirea crescută și umflarea”. De asemenea, pielea poate deveni pigmentată și groasă din cauza lipodermatosclerozei.

Acesta este un tip de inflamație a stratului de grăsime de sub piele și poate implica unul sau ambele picioare.

 

×
Subiecte în articol: colesterol
Parteneri
Regele Charles al III-lea, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni: "Nu ştiam că sunt primul"
x close