Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum îți pregătești corpul pentru postul Paștelui

Cum îți pregătești corpul pentru postul Paștelui

Cum îți pregătești corpul pentru postul Paștelui
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Mar 2016   •   12:16

Postul Paștelui începe în 14 martie și se încheie în 1 mai. Dacă ai de gând să îl ții pe tot, poți începe de pe acum să îți pregătești organismul.

Renunță la alimente treptat
Postul presupune să renunți la produsele de origine animală, dar nu este indicat să o faci de la o zi la alta, pentru că te vei alege cu dureri de cap și de stomac. Elimină treptat din dietă carnea și produsele lactate și vei rezista mai bine tentațiilor în postul Paștelui.

Redu porțiile de mâncare
Ca să îți obișnuiești organismul cu mai puțină mâncare și să faci față mai bine tenațiilor, poți începe să mănânci porții mai mici. Îți vei pregăti, astfel, stomacul pentru post și vei învăța să te saturi și fără să mănânci carne la masă.

Evită prăjelile
Pe măsură ce se apropie postul, încearcă să îți pui la punct o alimentație cât mai sănătoasă, fără prăjeli sau dulciuri. Salatele, supele cremă, sucurile naturale, fructele și alte produse naturale nu ar trebui să îți lipsească de pe masă. Trebuie să știi că dulciurile și mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase îți dezechilibrează nivelul zahărului din sânge și te fac să ai pofte nesănătoase. În aceste condiții, îți va fi foarte greu să te abții de la carne și alte produse de origine animală.

Încearcă să ai o atitudine pozitivă
Atitudinea este foarte importantă în timpul postului Paștelui. Nu te gândi că urmează să faci un sacrificiu uriaș sau că îți va fi greu, ci concentrează-te pe faptul că este o modalitate de a-ți curăța organismul și de a te apropia de Dumnezeu.
Sursa: unica.ro

×
Subiecte în articol: postul Pastelui
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close