Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să bei vinul ca să nu îți facă rău

Cum să bei vinul ca să nu îți facă rău

Cum să bei vinul ca să nu îți facă rău
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Ian 2016   •   22:35
Combinația dintre țigară și alcool este una mortală, au arătat cele mai recente studii, care indică faptul că alcoolul acționează ca un solvent și sporește absorbția componentelor cangerigene din tutun.

 
Însă, dacă nu trebuie să combinăm vinul cu țigările, cum putem bea alcool în așa fel încât să nu ne facem rău? Un bun exemplu este dieta mediteraneană care presupune, pe lângă brânza de capră, uleiul de măsline și busuioc, și un pahar sau două de vin. O cercetare realizată de Million Women Study indică faptul că nu există nici un risc de îmbolnăvire cu cancer în cazul femeilor care consumă o cantitate de 175 de mililitri de alcool, atât timp cât aceasta nu este însoțită de țigară.

Așadar, este foarte clar că modul în care ne bem paharul de vin este cel mai important. Iar dacă acesta este se întâmplă în timpul mesei, este destul de greu să mai și fumezi în acest interval. Descoperirile specialiștilor arată că dacă bei unul sau două pahare de vin, dacă sunt însoțite de un regim mediteranean.
Continuarea pe unica.ro

×
Subiecte în articol: vin alcool
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close