Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii
11 Aug 2015   •   17:12

Speranţa de viaţă la nivel mondial este în creştere, însă la fel este şi diferenţa dintre femei şi bărbaţi. Trecând peste motive de riscuri asumate, precum cel din ilustraţie, cum se explică această diferenţă? De ce trăiesc femeile mai mult ca bărbaţii?

Conform Time.com, Marianne Legato, profesor de medicină la Columbia University College of Physicians and Surgeon, spune că bărbaţii sunt dezavantajaţi chiar din clipa în care se nasc:

- Fetele sunt mai rezistente ca băieţii la infecţiile care pot să apară în uter, înainte de naştere. Astfel, deşi sunt concepuţi de două ori mai mulţi băieţi decât fete, mulţi fetuşi masculini mor, astfel că raportul final este de unu la unu. 

- Femeile sunt mai prudente, de aceea îşi asumă mai puţine riscuri şi au şanse mult mai mici să fie rănite sau accidentate. Ca în fotografie. Explicaţia este că la bărbaţi, lobul frontal, cel responsabil cu asumarea şi calcularea riscului, se dezvoltă mai încet ca la femei.

- Femeile se îmbolnăvesc mai târziu de inimă. 

- Femeile au mai mulţi prieteni, iar studiile arată că oamenii care au o reţea de prieteni mai strânsă au un risc de a muri cu 50% mai mic faţă de cei care sunt mai singuratici. Aşa că, bărbaţilor, nu mai ţineţi necazurile în voi, ci căutaţi nişte prieteni cu care să staţi de vorbă.

- Femeile sunt mai atente cu sănătatea lor. Legato spune că aceasta este o formă a „sindromului John Wayne”: bărbaţii tind să ignore simtomele unei boli şi nu merg la medic, de teamă că vor afla că au o problemă.

×
Subiecte în articol: riscuri femeie barbat speranta de viata
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close