Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce unele mahmureli sunt mai puternice și cum să le eviți în perioada Sărbătorilor

De ce unele mahmureli sunt mai puternice și cum să le eviți în perioada Sărbătorilor

De ce unele mahmureli sunt mai puternice și cum să le eviți în perioada Sărbătorilor
Sursa foto: Pixabay
25 Dec 2018   •   16:22

Te întrebi uneori de ce mahmurerile nu trec nici măcar după două zile? Sau de ce te doare capul chiar dacă ai băut doar două pahare de vin? Iată câteva dintre cauzele care îți pot face ziua sau zilele de după o petrceere mai grea: 

1. Nu ai băut suficientă apă. Lipsa apei duce la deshidratare, iar asta încetinește procesul de detoxifiere a organismului. 

2. Nu ai dormit destul. Alcoolul îți întrerupe somnul, iar cu cât mai mult vei bea, cu atât mai rău te vei simți a doua zi. Încearcă să dormi cât mai mult după o petrecere și bea cu măsură. 

3. Ai băut alcool închis la culoare. Băuturile închise la culoare emit congeneri, niște substanțe care fac mahmurerile mult mai grele. Pentru a nu resimți alcoolul a doua zi alege băuturi incolore, cum ar fi vodka, ginul sau vinul alb. 

4. Îmbătrânești. Când ești mai tânăr corpul procesează alcoolul mult mai repede, deci dacă la 21 de ani trei pahare pot părea un nimic, la 40 poate părea o cantitate enormă ce duce la o mare mahmureală

5. Ai o sensibilitate la alcool dar nu știi: multe persoane au o sensibilitate la alcool deoarece acesta se face din alimente care dau alergii, precum e berea ce conține gluten, cocktailurile cu foarte mult zahăr sau vinul care conține sulfați. Fii atent la cum îți reacționează corpul la fiecare tip de alcool. 

6. Ai băut pe stomacul gol. Alcoolul este absorbit mult mai repede pe un stomac gol deci mănâncă întodeauna ceva înainte de a ieși la bar. 

7. Ești la menstruație. Corpul este deja supus unui stres suplimentar atunci când ești la ciclu iar alcoolul poate fi mai greu de tolerat în această perioadă. 

8. Iei anumite medicamente care interferează cu alcoolul. Medicamentele trec prin ficat la fel ca și alcoolul, iar această împerechere poate încetini cu mult performanța organelor. 

Sursă: HEALTH 

×
Subiecte în articol: alcool
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close