Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă "E cea mai IMPORTANTĂ PLANTĂ a lumii". Distruge CANCERUL rezistent la medicamente şi previne boala Alzheimer

"E cea mai IMPORTANTĂ PLANTĂ a lumii". Distruge CANCERUL rezistent la medicamente şi previne boala Alzheimer

"E cea mai IMPORTANTĂ PLANTĂ a lumii". Distruge CANCERUL rezistent la medicamente şi previne boala Alzheimer
de O.P.    |    06 Aug 2014   •   11:53

Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.



Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei asociate cu astm. Adauga o lingurita de pudra de turmeric intr-un pahar de lapte cald si bea acest remediu homemade eficient.

GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre planta ca ar fi chiar “cea mai importanta planta a lumii”. Iata cateva din proprietatile uimitoare ale curcuminei:

  • distruge cancerul rezistent la medicamente
  • protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
  • reduce nivelul inflamatiilor din organism
  • protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
  • previne si suprima boala Alzheimer
  • ×
    Subiecte în articol: cancer tratament
    Parteneri
    Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
    x close