Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Este sau nu sănătos să întreții relații sexuale când ești bolnav de gripă  

Este sau nu sănătos să întreții relații sexuale când ești bolnav de gripă  

Este sau nu sănătos să întreții relații sexuale când ești bolnav de gripă  
27 Mar 2018   •   13:53

Cazurile de gripă au fost mai severe în ultimul an față de anii precedenți, iar de fiecare dată când deschidem televizorul auzim de un nou caz. Când ești bolnav în casă, în unele momente poți fii tentat să întreții relații sexuale cu partenerul, dar această apropiere îi poate fi foarte dăunătoare! Chiar dacă te gândești că șansele de a transmite virusul este mic, acest lucru nu este adevărat și poți foarte ușor să îmbolnăvești persoana iubită!  

Jamin Brahmbhatt, MD, urologist și specialist în relații sexuale la Orlando Health în Florida, declară:„Virsusul  se poate răspândi prin strănut, tuse, respirație, atingerea mâinilor și sărut”. El adaugă că bacteriile pot trăi timp de 24 de ore pe mobilă, 1-2 ore în așternuturi, și 15-30 minute pe mâini.  

Atunci cand faci sex, este aproape imposibil să nu transmiți virusul, iar regula generală este să stai la minim 2 metri de persoane sănătoase, pentru a nu le supune la nici un risc. Acest lucru se aplică și persoanelor care au fost vaccinate împotrivă virusului, deoarece vaccinul doar reduce șansa de a te îmbolnăvi și nu reduce riscul de tot. 

Este bine de știut faptul că șapte zile după dispariția simptomelor de gripă, visrusul încă poate trăi în organism, deci este bine să aștepți minim o săptămână înainte de a întreține relații sexuale. Experții sfătuiesc că dacă este posibil, să dormiți separat și în timpul zilei să porți o mască pe față, a minimiza șansa de a transmite boală. 

Chiar dacă este greu să te abții din a sta lângă persoana iubită, amintește-ți că sănătatea vine pe primul loc, iar dacă într-adevar ții la persoana de lângă, nu vei dori să îi riști sănătatea.  

×
Subiecte în articol: sănătate gripa
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close