Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mănânci popcorn la microunde? Uite cât este de nociv

Mănânci popcorn la microunde? Uite cât este de nociv

Mănânci popcorn la microunde? Uite cât este de nociv
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    18 Apr 2017   •   17:33

Popcornul era cândva o gustare benefică pentru sănătate, însă, în ultimii ani, medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde ne afectează sănătatea. El conține ulei de soia parțial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum și alte tipuri de grăsimi nesănătoase, potrivit Știrilekanald.ro.

Unul dintre pacienți a venit la medic cu grave probleme respiratorii. Potrivit unui expert american, popcornul nu se „oprește” numai la plămâni, respectiv floricelele la punga, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea.

Astfel, o substanță chimică din ambalaj, care ar avea „o strânsă legătură cu infertilitatea”, trece în cele 2-3 minute petrecute în cuptor în floricele, și apoi în organism. „Ajuns în organism, acest acid rămâne timp de mai mulți ani, acumulându-se până la cote alarmante, și putând astfel cauza infertilitatea", spune un expert.

În plus, în cadrul testelor pe animale s-a demonstrat că substanțele pe care le conține popcornul la pungă pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic.

×
Subiecte în articol: infertilitate plamani cancer
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close