Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Noi speranţe pentru bolnavii de cancer. "Este un miracol al medicinei!"

Noi speranţe pentru bolnavii de cancer. "Este un miracol al medicinei!"

Noi speranţe pentru bolnavii de cancer. "Este un miracol al medicinei!"
de S.T.    |    27 Mar 2014   •   09:48

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au găsit o metodă prin care pot vindeca tumorile maligne. Prin blocarea proteinei CD47, în corp este transmis un mesaj care duce la înmulţirea celulelor sănătoase, scrie inquisitr.com.

Experţii au observat că celulele maligne creează o cantitate dezordonată de proteine şi păcălesc sistemul imunitar, astfel încât acesta să nu distrugă celulele dăunătoare corpului.

Specialiştii au creat un anticorp care poate bloca proteina CD47, ea protejând sistemul imunitar împotriva celulelor care se pot dovedi mortale, şi au testat noul tratament pe cobai care sufereau de cancer la colon, la ficat, prostata, precum şi de cancer mamar şi al vezicii urinare.

Rezultatele obţinute au fost tocmai cele aşteptate, iar biologul Irving Weissman spune că metoda funcţionează chiar şi după ce cancerul avansează în organism. Anticorpul respectiv poate fi eficient, ajungând chiar să vindece tumoarea malignă sau îi poate încetini dezvoltarea şi preveni metastaza. 

Cercetătorii americani au primit recent o finanţare de 20 de milioane de euro pentru a putea face testele şi pe oameni, mai scrie inquisitr.com.

×
Subiecte în articol: cancer proteine sistem imunitar
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close