Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul ascuns din portocale. Cui sunt interzise fructele bogate în vitamina C

Pericolul ascuns din portocale. Cui sunt interzise fructele bogate în vitamina C

Portocalele sunt o sursă importantă de nutrienţi şi fibre. Deşi aduc numeroase beneficii sistemului imunitar, citricele sunt interzise mai multor categorii de persoane.

Pericolul ascuns din portocale. Cui sunt interzise fructele bogate în vitamina C
Sursa foto: Pixabay.com/bru-no
de Silvia Preda    |    14 Dec 2021   •   18:22

"Sunt persoane care trebuie să le consume în cantităţi mici sau deloc. Este vorba despre cei care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii.

Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit adevarul.ro.

O ceaşcă de suc de portocoale, proaspăt stors, oferă aproximativ 72 mg de calciu. În afară de vitamina C şi calciu, portocalele sunt de asemenea o bună sursă de potasiu, vitamina A şi beta-caroten.

În topul sucurilor naturale de fructe şi legume cele mai bogate în vitamina C, portocalele sunt pe locul III: (conţinutul în vitamina C fiind exprimat la 100 g de produs)

 - sucul de cătină albă 266 mg  

- sucul de lămâie 53 mg

- sucul de portocale 50,95 mg.

 

×
Subiecte în articol: portocale fructe vitamina c
Parteneri
Cum denunți polița RCA Euroins, pas cu pas
x close