Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ai mai mult de opt plombe dentare? Vezi avertismentul șocant al cercetătorilor

Ai mai mult de opt plombe dentare? Vezi avertismentul șocant al cercetătorilor

Ai mai mult de opt plombe dentare? Vezi avertismentul șocant al cercetătorilor
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Therese Branton
de S.T.    |    28 Sep 2016   •   19:13

Plombele de amalgam, ce conțin o combinație de mercur, argint, staniu și alte metale, contribuie în mod semnificativ la creșterea nivelului de mercur din sânge, potrivit unui studiu realizat recent la Universitatea Georgia din Statele Unite, informează marți Science Daily, potrivit Agerpres.

Cercetarea, care a analizat date de la aproape 15.000 de persoane, este prima care demonstrează o legătură între plombele dentare și expunerea la mercur, raportat la o populație reprezentativă la scară națională.

Rezultatele studiului au fost publicate online și urmează să apară pe piață în ediția tipărită a jurnalului ''Ecotoxicology and Environmental Safety'' din decembrie.

Mercurul este un metal greu, recunoscut pentru toxicitatea sa. În concentrații mari, acesta cauzează probleme la nivelul creierului, inimii, rinichilor, plămânilor și sistemului imunitar. Noi studii sugerează că metil-mercurul poate fi dăunător și în concentrații mai mici.

Rezultatele cercetării arată că persoanele studiate care aveau mai mult de opt plombe aveau un nivel cu 150% mai mare de mercur în sânge decât cele care nu aveau plombe.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cercetatori Mercur
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close