Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Rețele de socializare au un efect negativ puternic asupra copiilor. Ce au descoperit cercetătorii 

Rețele de socializare au un efect negativ puternic asupra copiilor. Ce au descoperit cercetătorii 

Rețele de socializare au un efect negativ puternic asupra copiilor. Ce au descoperit cercetătorii 
08 Aug 2018   •   12:54

Rețele de socializare au un efect negativ asupra maturității mentale și emoționale a copiilor, a avertizat un neurolog, lăsându-i pe micuți cu obiceiurile comportamentale ale copiilor de trei ani. 

Susan Greenfield, fostul director al Instituției Regale a Mării Britanii, a declarat pentru Daily Telegraph că rețelele sociale și jocurile video lasă copiii incapabili să comunice unul cu celălalt și să gândească singuri, căutând în mod constant ceva care să îi distragă de la viața reală.  

"Ceea ce prezic este că oamenii vor deveni ca niște copii trei ani: emoționali, luând riscur inutile, cu abilități sociale slabe, încredere de sine scăzută și atenție de scurtă durată", a declarat specialista. 

Greenfield, care este de asemenea un cercetător la Universitatea Oxford, a susținut afirmațiile sale citând un studiu din 2014 realizat de psihologii de la universitătile din Virginia și Harvard, care au constatat că studenții ar prefera să sufere un șoc electric ușor decât să rămână fără tehnologie timp de 10 minute. 
  
Ea a spus că studiul sugerează că oamenii au nevoie de o "stimulare constantă din mediul înconjurător în fiecare moment" și implică faptul că oamenii nu mai pot fi lăsați cu gândurile proprii. 

"Un studiu realizat de UCLA a constatat faptul că acei copii care au eliminat toate dispozitivele digitale timp de o săptămână au putut citi mai ușor și au avut o comunicarea nonverbală mai bună decât în cazul unui grup de copii care au continuat să folosească device-uri,” au declarat experții cu privire la beneficiile unei pauze de la electronice. 

Sursă: The Independent 
  

×
Subiecte în articol: retele de socializare electronice copii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close