Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă România este ţara cea mai afectată de tuberculoză din UE. Ce decizie s-a luat

România este ţara cea mai afectată de tuberculoză din UE. Ce decizie s-a luat

România este ţara cea mai afectată de tuberculoză din UE. Ce decizie s-a luat
10 Feb 2015   •   20:56

Până în luna mai 2015, Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă (ASPTMR) derulează proiectul “Sprijin pentru aderenţa la tratament a pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă”. În cadrul campaniei de sprijin a acestora, se vor distribui bolnavilor pachete sociale care conţin hrană şi obiecte de igienă.

Anual în ţara noastră tuberculoza provoacă peste 1.100 de decese. Pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă sunt adesea diagnosticaţi târziu, iar mulţi dintre ei nu beneficiază de tratament complet şi de asistenţă socio-profesională. Milioane de români sunt expuşi la tuberculoză şi riscă să o dezvolte deoarece populaţia este insuficient informată cu privire la aceasta afecţiune şi la căile de infectare.

România este ţara cea mai afectată de tuberculoză din Uniunea Europeană. Tratamentul acestei boli durează aproximativ doi ani şi constă în administrarea zilnică de tratamente orale şi injectabile în primele opt luni, ulterior continuându-se doar cu tratamentele orale.

×
Subiecte în articol: sănătate tuberculoza pacienti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close