Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Semne grave care indica faptul ca ai un deficit de fier

Semne grave care indica faptul ca ai un deficit de fier

Semne grave care indica faptul ca ai un deficit de fier
de O.P.    |    16 Iul 2014   •   13:21
Daca recunosti aceste semne pe propriul organism, atunci este cazul sa cresti aportul de spanac si de carne din alimentatie, caci cel mai probabil suferi de deficienta de fier.

Multe persoane, dar mai ales femeile sufera de deficienta de fier. Cum ajungem adesea la medic doar daca identificam un semn, un simptom al vreunei probleme medicale, ar trebui sa fim constienti si de semnele deficientei de fier. Analizele medicale interpretate de un medic ne pot ulterior spune cu cat si cum ar trebui sa crestem aportul de fier.

Oboseala

Corpul uman se foloseste de fier pentru a genera hemoglobina, care este pigmentul respirator (pigmentul rosu), al tuturor vertebratelor, caci aceasta transporta oxigenul al fiecare celula din organism. Deficienta de fier este asociata cu o proasta oxigenare a tesuturilor, iar acest lucru se manifesta printr-o stare de oboseala aparent nejustificata, cel putin nu prin lipsa de somn. Daca te simti obosit aproape in permanenta si unele activitati simple, precum urcatul a doar doua etaje, te epuizeaza, atunci ai putea suferi de deficienta de fier.

Dificultati de concentrare

Sinteza neurotransmitatorilor poate fi afectata la persoanele care sufera de deficienta de fier, fapt daca duce la scaderea puterii de concentrare.

Apatia

Starea de apatie, de dezinteres total fata de tot ceea ce tine de viata de familie, de munca, de prieteni si, in general, de traiul de zi cu zi este un alt simptom al deficientei de fier aparut tot pe fondul sintezei ineficiente a neurotransmitatorilor.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: sănătate
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close