Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sfaturi pentru a scapa de retentia de apa si excesul de kilograme

Sfaturi pentru a scapa de retentia de apa si excesul de kilograme

Sfaturi pentru a scapa de retentia de apa si excesul de kilograme
05 Noi 2015   •   13:43

Retentia de apa este una dintre cauzele cresterii in greutate. Daca diferite parti ale corpului, cum ar fi fata, mainile, gleznele si picioare, sunt umflate, probabil ca te confrunti cu aceasta problema.

Cum scapi de retentia de lichide

Bea apa
Chiar daca esti tentat sa consumi mai putina apa, in realitate, functioneaza opusul. De fapt, primul si cel mai bun sfat in acest caz este sa bei apa pe tot parcursul zilei, pentru a preveni deshidratarea, in caz contrar organismul retine apa asa cum se intampla cu grasimea. Pentru efecte si mai bune adauga in apa niste felii de lamaie sau portocala.

Consuma alimente bogate in fibre
Consuma legume si fructe proaspete, bogate in fibre si antioxidanti, care ajuta atat la prevenirea retentiei cat si a cancerului. La fel ca apa, fibrele curata colonul si tractul intestinal.

Redu sarea
Pentru buna functionare a metabolismului, corpul tau are nevoie de 2-2.5 gr de sare pe zi. Sfatul nostru este sa pastrezi nivelul sodiului in limite normale si sa inlocuiti alimentele bogate in sodiu cu condimente, cum ar fi ghimbir, usturoi, arpagic si chiar legume proaspete. In plus, cartofii prajiti, chipsurile si alte alimente asemenea pot cauza retentie de apa. Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: kilograme apa
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close