Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Soluţii de ultimă generaţie contra obezităţii, pentru români

Soluţii de ultimă generaţie contra obezităţii, pentru români

Soluţii de ultimă generaţie contra obezităţii, pentru români
de M.C.    |    24 Sep 2014   •   19:16

Milioane de oameni sunt afectaţi în toată lumea de diabet şi obezitate, cele două afecţiuni având de cele mai multe ori o strânsă legătură. Specialiştii români spun acum că diabetul zaharat, de exemplu, ar putea fi vindecat printr-o operaţie de micşorare a stomacului. Această intervenţie chirurgicală este singurul mod eficient prin care un pacient poate scădea în greutate. Dar aceeaşi operaţie poate duce la ameliorarea diabetului zaharat înainte ca pacienţii să slăbească semnificativ.

Operaţiile de micşorare a stomacului a devenit şi o modalitate modernă a tratamentului pentru diabetici. Chirurgia metabolică a dus la ameliorarea diabetului zaharat în 93% din cazuri.

Pentru statistici concludente, Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică a demarat împreună cu Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice din Bucureşti primul studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat. Investiţia se ridică la 300 de mii de euro.

În România, aproximativ 1,5 milioane de locuitori suferă de obezitate. Dintre aceştia, aproape 300 de mii de persoane au dezvoltat şi diabetul zaharat.

La noi nu există statistici care să indice costul de tratare a unui pacient diabetic. În schimb, în Marea Britanie, statul plăteşte, în medie, 4300 de dolari pe tratamentul clasic al unui diabetic. În Statele Unite ale Americii costul este aproape dublu, 8500 de dolari.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că anual, în lume, peste 2, 8 milioane de persoane mor din cauza obezităţii. Multe dintre persoanele supraponderale dezvoltă şi diabetul zaharat. Sunt aproape 350 de milioane de pacienţi în lume, iar peste 90% dintre ei au diabet zaharat de gradul 2. În România, diabetul afectează peste 800 de mii de persoane.

×
Subiecte în articol: obezitate diabet
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close