Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiul care ar putea salva vieţile a milioane de oameni. Vitamina C împiedică răspândirea celulelor canceroase

Studiul care ar putea salva vieţile a milioane de oameni. Vitamina C împiedică răspândirea celulelor canceroase

Studiul care ar putea salva vieţile a milioane de oameni. Vitamina C împiedică răspândirea celulelor canceroase
Sursa foto: Foto: health.infoniac.com
10 Feb 2014   •   17:48

Un studiu recent arată că vitamina C în doze mari stimulează efectul chimioterapiei, ajutând la încetinirea răspândirii celulelor canceroase, relatează BBC News.

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, vitamina C injectabilă constituie un tratament eficient şi puţin costisitor în tratarea cancerului ovarian şi a altor tipuri de cancer.

Testele au fost realizate până în prezent pe şoarecii de laborator, însă cercetărorii solicită ajutor financiar pentru efectuarea unor teste clinice la scară mai mare.

Vitamina C administrată pe cale orală este eliminată rapid de organismul uman, însă oamenii de ştiinţă susţin că dozele de vitamina C injectabile sunt absorbite de corp şi ajută la distrugerea celulelor canceroase şi protejarea celelulor sănătoase.

Un obstacol în realizarea unor tratamente cu vitamina C este faptul că produsele naturale nu pot fi patentate de către companiile farmaceutice. „Întrucât vitamina C nu are potenţial în a fi patentată, sunt slabe şanse ca dezvoltarea unor tratamente să fie susţinută de companiile farmaceutice”, explică cercetătorul Qi Chen.

„Cred că a venit momentul ca agenţiile de cercetare să susţină cu fermitate realizarea unor teste clinice meticuloase cu vitamina C intravenoasă”, a adăugat omul de ştiinţă.

×
Subiecte în articol: cancer vitamina c tratament cancer
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close