Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiul care face înconjorul Americii: "Laptele UCIDE. Are efecte devastatoare asupra organismului uman"

Studiul care face înconjorul Americii: "Laptele UCIDE. Are efecte devastatoare asupra organismului uman"

Studiul care face înconjorul Americii: "Laptele UCIDE. Are efecte devastatoare asupra organismului uman"
de O.P.    |    02 Noi 2014   •   12:36

Într-un studiu publicat de cercetătorii americani în Medical Journal s-a ajuns la concluzia că laptele - promovat de-a lungul timpului ca băutura care întăreşte organismul şi oasele - este de fapt dăunătoare sănătăţii.

Potrivit testelor făcute de-a lungul mai multor ani, persoanele care consumă 2-3 pahare de lapte pe zi suferă mai des de FRACTURI osoase, iar durata vieţii se reduce cu mai bine de 5 ani.

Explicaţia medicilor, citată de jurnaliştii de la Business Insider, ar fi aceea că, odată ingerat, laptele elimină o substanţă numită D-galactoză, care este responsabilă de inflamarea şi distrugerea tesutului osos, de reducerea speranţei de viaţă, dar şi de degenerare neurologică.

Însă acest lucru nu este valabil pentru toate lactatele: astfel, iaurtul şi brânza sunt chiar benefice organismului şi mai ales florei intestinale, datorită probioticelor.

Studiul s-a întins pe o perioadă de 20 de ani şi a urmărit evoluţia în timp a unor persoane, atât femei, cât şi bărbaţi, care consumau frecvent lapte.




×
Subiecte în articol: lapte studii
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close