Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Avertismentul unui medic renumit. De ce nu este bine ca adulții să mai consume lapte

Avertismentul unui medic renumit. De ce nu este bine ca adulții să mai consume lapte

Avertismentul unui medic renumit. De ce nu este bine ca adulții să mai consume lapte
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Iul 2016   •   11:42

În ultima vreme se discută tot mai mult despre faptul că laptele nu ar trebui să mai constituie un aliment pentru adulți. Medicul Gabrie Filip explică, pentru viataverdeviu.ro pe ce se bazează acest fapt.

''La intrebarea : “ Daca ati avea o singura alegere de facut in ceea ce priveste alimentatia, ce schimbare credeti ca ati face pentru a aduce un beneficiu cat mai mare sanatatii?” Raspund : “AS ELIMINA LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE''. Nu as avea nici un dubiu, daca mi s-ar da o singura posibilitate de a schimba ceva care ar duce la un beneficiu maxim pentru sanatate.
Cand mi se prezentau detinutii trimisi de alti doctori ai inchisorilor cu artrita reumatoida sau astm, prima si prima data le ceream sa nu mai consume lapte si produse lactate.

Si de fiecare data ma minunam cat de repede se vedeau semnele vindecarii, numai prin simplul fapt de a fi eliminat laptele si produsele lactate din alimentatia lor.

Era un timp in care recomandand laptele consideram ca este un beneficiu indiscutabil pentru sanatate, dar acum observatii si cercetari stiintifice ne-au obligat sa reconsideram complet aceasta recomandare.

Laptele si derivatele sale contribuie la un numar surprinzator de mare de problemele de sanatate.
Si asta este valabil nu numai pe termen scurt (privind reactii de tip imediat ) dar si prin faptul ca mai ales consumul de lapte de vaca inca din fasa poate avea reactii pe termen lung pe parcursul intregii vieti .

Laptele care va este dat sa-l beti nu a fost produs pentru voi. Ci pentru vitei, iezi, manzi.' Mamele noastre la nastere ne cresc cu laptele matern apoi ne intarca.
Odata devenit adult, nici un animal nu mai bea lapte. Sa pui putin in cafea sau ceai mai merge, dar nu deveniti consumatori de lapte.

Pentru a reusi sa obtineti de la voi insiva tot ce este mai bun, nu mancati lactate.
Care este efectul principal pe care il are laptele asupra organismului?
Ingerat, el devine o masa mucilaginoasa care se intareste, lipindu-se de orice alta substanta pe care o gaseste in intestinul subtire facand astfel dificila buna functionare a organismului.

Si branza? Nu este altceva decat lapte concentrat, fermentat... Pentru a produce un kg de branza sunt necesari 4-5 litri de lapte.

Intr-un timp si eu faceam ca voi, un simplu exemplu fiind pizza, felul meu preferat. Credeam ca n-am sa reusesc vreodata sa renunt la ea. Dar de cand am facut-o ma simt atat de bine incat nu m-as mai intoarce in acele timpuri.

Incercati sa eliminati din ''DIETA'' voastra produsele lactate timp de 30 de zile si veti vedea rezultatele pe propria piele.

Am examinat aproximativ 2700 de publicatii stiintifice in care laptele si proprietatile si efectele sale erau obiect de studiu. Nu imi rezulta deci, ca nu ar exista o literatura medicala stiintifica privind efectele nocive a laptelui si a derivatelor sale...

In opinia mea, cred ca exista numai un singur motiv valid pentru consumul de lapte si derivate si acela este :
''Pentru ca asa dorim sa facem. Pentru ca ne place si a devenit parte a culturii noastre. Pentru ca ne-am obisnuit atat de tare cu gustul lui”, explică medicul.

 

×
Subiecte în articol: lapte
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close