Antena 3 Life Viață sănătoasă 3 plante-minune pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În ele există totul, îmbunătățesc starea întregului organism”

3 plante-minune pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În ele există totul, îmbunătățesc starea întregului organism”

de Georgiana Adam    |    03 Apr 2022   •   10:33
3 plante-minune pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”În ele există totul, îmbunătățesc starea întregului organism”
Sursa foto: Antena 3

Unele plante chiar ne ajută să fim mai sănătoși și nu trebuie să lipsească din meniul nostru. Cu atât mai mult, cu cât îndemnul vine de la un renumit medic neurochirurg.

Vremea s-a încăllzit, iar la tarabele din piețe vom găsi din plin lobodă, urzici și ștevie, verdețuri-minune pentru organism, spune prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

”Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! 

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. 

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre alimentele care ne fac mai deştepţi: "Alegeţi cu grijă! Celelalte sunt "poveri" care se metabolizează greu"

Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.

Cap de listă, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata, spune prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg.

Întrebat ce alimente ar trebui să cosume cei care reţin mai greu, renumitul medic a început cu ciocolata şi a continuat, apoi, cu cafeaua, cacaua şi lecitina.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce!"

"Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne "extragem" energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! 

Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Benefice: ciocolată amăruie, miere, gem fără zahăr

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. 

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt "poveri" care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.

(...) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!", a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe contul de Facebook.

×
Subiecte în articol: Alexandru Vlad Ciurea plante
Parteneri
x close