Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Momente amuzante cu ''Baloo'', surprinse în Piatra Craiului. Un urs se scarpină de scoarța unui copac

Momente amuzante cu ''Baloo'', surprinse în Piatra Craiului. Un urs se scarpină de scoarța unui copac

Scene parcă desprinse din celebra ”Cartea Junglei” în pădurile Parcului Național Piatra Craiului, unde un urs, asemeni personajului Baloo, se scarpină copios de scoarța arborilor.

Momente amuzante cu ''Baloo'', surprinse în Piatra Craiului. Un urs se scarpină de scoarța unui copac
Sursa foto: Facebook/ Mircea Vergheleț
de Mia Lungu    |    11 Oct 2022   •   18:35

"Dincolo de aspectul amuzant, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori.", transmite Romsilva.

"Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.", se mai arată în mesajul Romsilva, însoțit de un video care îl arată pe simpaticul urs.

Scărpinătoarea urșilor

Posted by Mircea Verghelet on Monday, 10 October 2022

 

×
Subiecte în articol: urs Piatra Craiului copac
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close