Antena 3 CNN Mediu Val de căldură în Brazilia. Temperatura resimţită a depăşit 50 de grade Celsius

Val de căldură în Brazilia. Temperatura resimţită a depăşit 50 de grade Celsius

Temperaturile din ce în ce mai ridicate au devenit o normalitate anul acesta, când canicula ne-a dat bătăi de cap. Greu de suportat, perioadele de caniculă se extind din ce în ce mai mult şi aduc cu ele temperaturi extrem de fierbinți.

Val de căldură în Brazilia. Temperatura resimţită a depăşit 50 de grade Celsius
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   11:32

Un nou record de caniculă s-a înregistrat marţi la Rio de Janeiro, unde temperatura resimţită a fost de 58,5 grade Celsius, au anunţat autorităţile braziliene, potrivit AFP. Încă de la începutul săptămânii, Brazilia se confruntă cu un val de caniculă extremă.

Institutul naţional de meteorologie (INMET) a plasat 15 state din sud-est, centru-vest şi o parte din nordul ţării, precum şi capitala Brasilia, sub alertă maximă. Mii de oameni au mers pe plajele din Rio de Janeiro pentru a se răcori. 

''Pentru noi cei care muncim în stradă, e o căldură insuportabilă. Încerc să ajung foarte devreme pentru a pleca la prânz'', a declarat pentru AFP Dora, o femeie de 60 de ani care îşi vinde produsele pe un bulevard din oraş.

Citeşte şi: Fenomenul El Nino va dura până în aprilie 2024. Meteorologii anunță temperaturi record și efecte devastatoare

Valul de caniculă, care a adus temperaturi mai mari cu circa 5 grade Celsius peste norma sezonieră, va continua cel puţin până vineri, a estimat INMET, conform ziare.com

Din cauza fenomenului climatic El Nino, Brazilia se confruntă cu evenimente meteo extreme. Organizaţia Meteorologică Mondială a anunțat că fenomenul El Nino va dura cel puțin până în aprilie 2024, ceea ce ar putea face ca omenirea să se confrunte cu noi recorduri de temperatură.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close