Antena 3 CNN Meteo Vremea se încălzeşte în România | ANM anunţă unde va fi cel mai cald | Prognoza meteo actualizată

Vremea se încălzeşte în România | ANM anunţă unde va fi cel mai cald | Prognoza meteo actualizată

Vremea se încălzește la finalul acestei săptămâni. Mercurul termometrelor va urca până la 23 grade, anunţă meteorologii. Iată unde va fi cel mai cald şi cum arată prognoza meteo actualizată.

Vremea se încălzeşte în România | ANM anunţă unde va fi cel mai cald | Prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    20 Apr 2023   •   17:24

"Vom mai avea intervale cu ploaie atât mâine, cât și în weekend și sâmbătă și duminică, mâine, cel mai mult în partea de sud a teritoriului, iar sâmbătă și duminică în partea de sud, de centru și de est și doar izolat. În rest însă, repet, vorbim de intervale cu ploaie.

Nu va ploua continuu, vorbim de averse care mai pot fi însoțite și de descărcări electrice. Izolat se pot semnala căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

Vorbim, în special, de averse de vară, în condițiile în care temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Vorbim de temperaturi de pe la 12-13 până la 17-18 grade în cele mai scăzute în zona litoralului, poate chiar mai ridicate atât în partea de sud a teritoriului.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România, în weekend

Cel mai probabil duminică vom avea temperaturi de 20, ușor peste 20 grade. Vântul va prezenta și el intensificări în jumătatea de est a teritoriului, dar nu cu viteze foarte mari și din când în când asociat și averselor.

De luni, un front atmosferic mai organizat de data aceasta va traversa teritoriul țării noastre și va aduce ploi pe arii mai extinse de la vest către est, chiar însemnate cantitativ.

ANM, prognoza meteo: Vremea în România în perioada următoare

Ar trebui de să menționăm și faptul că la munte vor mai fi precipitații mixte, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special la altitudini de peste 1.800m.

Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi plăcute, pentru că de la mijlocul săptămânii viitoare sunt semnale că se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi de la 7-8 până la cel mult 15-16 grade", a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close