Antena 3 CNN Meteo ANM anunţă fenomene meteo extreme în sudul, centrul și estul țării până joi

ANM anunţă fenomene meteo extreme în sudul, centrul și estul țării până joi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni seara, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate în sudul, centrul și estul țării.

ANM anunţă fenomene meteo extreme în sudul, centrul și estul țării până joi
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2021   •   22:52

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat la Sinteza Zilei cum va fi prognoza meteo în următoarele zile.

"Vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. În această dimineață de la ora 3:00 până miercuri dimineață la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică pentru că aceste tipuri de fenomene se vor accentua treptat. Dacă în această seară vorbim în special pentru partea de vest, nord-vest a țării, mâine și mâine noapte vorbim de zona centrală nord estică, sud-vestică și zona montană, iar miercuri și joi cu precădere partea de sud, centru și ăsta țării.

Vorbim de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, grindină și cantități de apă care pot depăși pe intervale scurte de timp 20-40 de litri pe metru pătrat

Și din punct de vedere al regimului de temperaturi, mai ales de mâine vom observa o diferențiere în ceea ce privește valorile de temperaturi maxime 22 până la 25 de grade Celsius în partea de vest centru și nord a țării cel mult 31-32 de grade Celsius spre 34 de grade în partea de sud în Oltenia și în sud-vestul Munteniei.

Miercuri valorile de temperaturi se vor încadra între 19 și 27 de grade cu cele mai coborâte în jumătatea nordică a țării până la 32 de grade în cea sudică. Aceste ecart de temperaturi va fi de interes şi pe parcursul zilei de joi după care sfârșitul de săptămână să aducă din nou temperaturi în creștere 29 30 32 de grade Celsius în Lunca Dunării", a explicat directorul ANM, Elena Mateescu la "Sinteza  Zilei" de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ANM fenomene meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close