Antena 3 CNN Meteo Avertizare hidrologică! Cod roșu de inundații și viituri pe râuri din două județe | Angajații ISU au format diguri de apărare din saci de nisip

Avertizare hidrologică! Cod roșu de inundații și viituri pe râuri din două județe | Angajații ISU au format diguri de apărare din saci de nisip

Râuri din 2 județe sunt vizate de o avertizare Cod roșu de inundații, valabilă de astăzi de la ora 20:15 până mâine la ora 2:00.

Avertizare hidrologică! Cod roșu de inundații și viituri pe râuri din două județe | Angajații ISU au format diguri de apărare din saci de nisip
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    02 Sep 2022   •   20:36

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Gilort - bazin superior amonte Novaci, Olteț - bazin amonte S.H. Nistorești, Tărâia (afluent al râului Olteț), Cerna (afluent al râului Olteț) - bazin amonte S.H. Cerna, Olănești – bazin amonte S.H. Olănești Băi, Cheia (afluent al râului Olănești), județele Gorj și Vâlcea. 

Pe doua râuri din Gorj debitul apei a crescut foarte mult ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore și există pericolul de a ieși din matcă.

Autoritățile intervin pe râurile Gilort și Sohodol care s-au umflat și amenință localitățile din zonă. Angajații de la Inspectoratul pentru situații de urgentă Gorj au format diguri de apărare din saci de nisip pentru a nu permite digurilor să se rupă.

In urmă cu câteva zile, aceste râuri erau aproape secate. Județul Gorj este sub avertizare de cod rosu de precipitații, fiind anunțate cantități de 100 de litri de apa pe metru pătrat.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close