Antena 3 CNN Meteo Cod meteo de ceață în centrul țării, în plină vară. Vremea, în următoarele patru săptămâni

Cod meteo de ceață în centrul țării, în plină vară. Vremea, în următoarele patru săptămâni

Cod ceaţă 22 august 2021. Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de ceață, valabilă duminică dimineața, în județul Harghita.

Cod meteo de ceață în centrul țării, în plină vară. Vremea, în următoarele patru săptămâni
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2021   •   08:05

Meteorologii spun că este ceață groasă duminică dimineața, în județul Harghita. 

Specialiștii vorbesc în avertizarea meteo de "ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri".

Fenomenul se produce în zona depresionară și în regiunile joase din județul Harghita. Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 9.00.

Ceața din centrul țării le provoacă probleme șoferilor deoarece cauzează reducerea vizibilității chiar și sub 50 de metri. 

Polițiștii le recomandă șoferilor să conducă cu prudență, să păstreze distanță față de celelalte mașini și să nu frâneze brusc.

Prognoza meteo 23 august - 20 septembrie 2021. Vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo 23 august - 20 septembrie 2021. Admnistraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza care arată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 23 august - 20 septembrie 2021 a fost publicată, astăzi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni arată că, cel puţin în prima parte a intervalului, temperaturile vor continua să fie mari, de până la 35 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23 - 30 august 2021

Vremea se va menţine caldă în Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei. Pentru primele zile din săptămâna viitoare temperaturile vor atinge valori între 32 și 35 grade Celsius la umbră. 

Ploile vor fi prezente în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei, dar și în zonele montane. 

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 august - 6 septembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Ploile revin în septembrie pe arii extinse în majoritatea zonelor din țară. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 septembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 - 20 septembrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

×
Subiecte în articol: meteo ceata
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close