Antena 3 CNN Meteo Temperaturile cresc semnificativ în România! Elena Mateescu a anunțat zonele cu vreme de primăvară

Temperaturile cresc semnificativ în România! Elena Mateescu a anunțat zonele cu vreme de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru zilele următoare. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat zonele în care temperaturile vor creşte.

de Laura Dinu    |    20 Feb 2024   •   13:47

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere termic în zilele care urmează. 

”Vorbim de valori termice care se vor situa peste mediile specifice datei din calendar. Dacă astăzi contăm pe valori între 5 până la 13 °C, mâine deja vorbim de 14°, pentru ca joi să avem 15...16 °C, valori înregistrate potențial în regiunile extracarpatice

La această oră cel mai cald este la Târgoviște și București Filaret, acolo unde consemnăm 11 °C, spre 9...10 ° la multe stații meteorologice din partea de vest, sud, sud-vest a țării și mai rece la Vârful Omu, - 7 °C”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Și dacă până joi, vineri, ecartul valorilor de temperaturi în fiecare zi nu variază semnificativ și contăm pe temperaturi până la 14 °, vineri, sâmbătă și duminică valorile de temperaturi vor crește, posibil spre 18...19 °C, local chiar în sudul extrem până la 20 °C.

Inclusiv în Capitală ne așteptăm ca valorile de temperatură să se apropie de 18...19 °C.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, ploi izolate în special în partea nord vest, nord, centru a țării. Astăzi și mâine, posibil pe creste să mai consemnăm precipitații mixte adică lapoviță și ninsoare”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 26 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, apropiat de cel normal în regiunile vestice și în general deficitar în restul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, dar mai ales în zona submontană a Olteniei și Munteniei, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 – 11 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close