Antena 3 CNN Meteo Cât mai ţin ninsorile. Florinela Georgescu (ANM), prognoza meteo pentru săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie 2023

Cât mai ţin ninsorile. Florinela Georgescu (ANM), prognoza meteo pentru săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie 2023

Ninsorile vor continua zilele viitoare, stratul de zăpadă va fi unul consistent, apoi precipitaţiile se vor transforma în ploi.

Cât mai ţin ninsorile. Florinela Georgescu (ANM), prognoza meteo pentru săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie 2023
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2023   •   14:34

Chiar şi aşa, vremea rămâne rece, însă la limita normalului pentru această perioadă din an.

În prima săptămână din februarie, vremea va fi din ce în ce mai rece, cu temperaturi negative noaptea, aproape de ger.

"Codul galben, precum și cel portocaliu, vor fi în vigoare până duminică dimineață, iar zonele vizate sunt partea sau regiunile din partea de sud-est a teritoriului, un sud-est mai larg, care cuprinde Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și locali, Moldova, partea de sud-est a

Transilvaniei și cel puțin jumătatea sudică a Carpaților Orientali. Sunt regiunile în care vor continua precipitațiile. 

Citeşte şiMeteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo. Vreme atipică, în februarie 2023

Acestea vor fi mixte în orele viitoare, dar tendința este ca pe parcursul celei de-a doua părți a acestei zile, la noapte, mâine să domine ninsorile, ploile să se restrângă treptat spre zona litoral. 

Cantitățile cele mai importante le așteptăm în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș. 

Acestea sunt județele care fac obiectul codului portocaliu, valabil până duminică dimineață, unde așteptăm 35-50 de litri pe metru pătrat, începând din această după-amiază doar sub formă de zăpadă, ceea ce înseamnă că stratul care se va depune va fi unul consistent. 

Vor fi și intensificări ale vântului, atât în zonele vizate de codul galben, dar mai ales în județele în cod portocaliu, unde la rafală vor fi 55-65 de kilometri pe oră și în aceste condiții vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Deci o vreme de iarnă cel puțin până duminică dimineață, pentru că chiar dacă pe urmă precipitațiile se vor restrânge, vremea va rămâne destul de rece sau simțitor mai rece decât a fost în ultima perioadă, temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Săptămâna viitoare, nopțile vor fi cu temperaturi din ce în ce mai scăzute, chiar la limita gerului, mai ales în jumătatea de est a teritoriului", a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

Infotrafic: Ninge în 11 județe, abundent în Vrancea

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare în 11 județe, anunță, vineri, Infotrafic. 

Circulația este blocată pe DN 1D Urziceni – Cioranii de Jos, în zona Lacului Glodeanu, județul Ialomița.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri la prânz, circulația este blocată pe DN 1D Urziceni – Cioranii de Jos, în zona Lacului Glodeanu, județul Ialomița, din cauza unui autotren care a derapat. Traficul a fost deviat pe DJ 101.

A fost reluată circulația pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea și pe DN 2 Râmnicu Sărat și Buzău, după reluarea deplasării autotrenurilor care au derapat.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Ploiești se circulă pe un carosabil umed, curățat, izolat cu precipitații sub formă de ploaie.

Ninge abundent, carosabilul fiiind parțial acoperit de zăpadă pe DN 2 Dumbrăveni – Focșani, unde, în zona localității Golești, județul Vrancea, din cauza a două autotrenuri care pot continua deplasarea pe un tronson de drum în pantă, circulația se desfășoară pe un fir.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare în județele Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea, parțial fiind depus strat subțire de zăpadă.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, când rulează pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre periculoase când vizibilitatea este redusă din cauza viscolului, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close