Antena 3 CNN Actualitate Primăvară capricioasă cu ploi şi vânt în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru acest weekend

Primăvară capricioasă cu ploi şi vânt în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru acest weekend

Primăvară capricioasă cu ploi şi vânt în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru acest weekend
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
de S.T.    |    29 Mar 2013   •   14:23

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de ploi şi vânt, valabilă de vineri de la ora 23:00 până duminică la ora 23:00 în toate regiunile ţării. În intervalul menţionat temporar va ploua în toate regiunile.

La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă şi din nou în cursul zilei de duminică, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi în zona Munţilor Apuseni cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 25 l/mp.

Vântul va sufla în general moderat, iar în vestul ţării şi la munte va avea intensificări temporare cu viteze de peste 50 km/h, rafalele depăşind în zona montană înaltă 70 km/h.

Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile:

SÂMBĂTĂ (30 martie)

Valorile de temperaturã vor continua sã creascã, astfel încât vremea va deveni normalã termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde va ploua mai ales în prima parte a zilei şi spre sfârşitul nopţii. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile în general slabe se vor semnala pe arii mai restrânse.

Vântul va avea unele intensificãri la munte, în zona montanã înaltã rafalele depãşind 70 km/h, dar temporar şi în Banat, Moldova şi Dobrogea, cu viteze de peste 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în extremitatea nordicã a Moldovei şi 17 grade în Muntenia, iar cele minime, în general, între 0 şi 9 grade.

În Capitală, vremea va continua sã se încãlzeascã şi va fi normalã termic pentru aceastã datã. Vor fi înnorãri temporare şi trecãtor condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 5...6 grade. Presiunea atmosferica va scadea.

DUMINICĂ (31 martie)


Vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni mai caldã decât în mod normal la sfârşitul lunii martie. În jumãtatea vesticã a ţãrii cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi local cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp şi izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, în special seara şi noaptea şi pot fi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri susţinute cu precãdere în regiunile vestice şi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 9 grade în extremitatea nordicã a Moldovei pânã la 23 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Presiunea atmosferica va mai scadea usor in prima parte a intervalului apoi va incepe sa creasca.

La Bucureşti, duminică, va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 21...22 de grade, iar cea minimã va fi de 9...10 grade. Presiunea atmosferica va mai scadea usor in prima parte a intervalului apoi va incepe sa creasca.

Pentru mai multe informaţii despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ploi vant temperaturi ploi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close