Antena 3 CNN Actualitate VREMEA. ANM anunţă până când va mai ninge

VREMEA. ANM anunţă până când va mai ninge

VREMEA. ANM anunţă până când va mai ninge
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   21:21

VREMEA. În zonele de munte vremea se va menţine vântoasã, cu rafale în general de 65...80 km/h, iar pe creste temporar peste 100...120 km/h, spulberând şi troienind puternic zãpada şi determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii; în cursul zilei va continua sã ningã pe arii extinse, mai intens în primele ore, apoi în diminuare şi restrângere.

Şi în celelalte regiuni vor fi intensificãri temporare ale vântului, cu precãdere în prima parte a intervalului, în general cu viteze de 45...55 km/h, dar local, în sudul şi în centrul teritoriului, cu rafale de 60...65 km/h. Cerul va fi mai mult noros, în vest, nord şi centru, mai ales ziua, vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare, iar în restul ţãrii probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Izolat vor fi condiţii de polei şi se va forma gheţuş.

Temperatura aerului va marca o creştere faţã de intervalul precedent, astfel cã maximele se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar minimele de joi dimineaţa între -7 şi 1 grad. În cursul nopţii, izolat va fi ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 17 ianuarie

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa peste cele caracteristice datei în majoritatea zonelor, cu precãdere în sud-vest. Înnorãrile vor fi mai persistente în Maramureş, Crişana, nord-vestul Transilvaniei unde vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã - izolate şi slabe pe timpul zilei, dar în general moderate şi cu caracter local noaptea.

Local în sudul şi în estul ţãrii şi în zonele depresionare din rest va fi ceaţã şi nebulozitate stratiformã, mai ales dimineaţa şi noaptea, dar izolat şi pe parcursul zilei; acestea se vor asocia trecãtor cu burniţã. Izolat, în primele ore zilei şi pe timpul nopţii se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde va spulbera temporar zãpada.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei; minimele termice se vor situa între -7 şi 3 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 18 ianuarie

Vremea va fi mai caldã decât ar fi normal în a doua jumãtate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în sud-vest şi în Dealurile Subcarpatice. Înnorãri temporare vor fi în regiunile vestice şi nord-vestice unde, mai ales seara şi noaptea, local vor fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formã de ploaie în Banat şi în Crişana, mixte în Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei, în timp ce în zona montanã aferentã vor fi mai ales ninsori.

În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, dimineaţa şi noaptea în zonele joase local va fi ceaţã asociatã şi cu burniţã care izolat va persista pe parcursul zilei, iar precipitaţii mixte vor apãrea spre sfârşitul intervalului pe alocuri în Oltenia şi vestul Munteniei. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele inte

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close