Antena 3 CNN Opinii A înțeles, în sfârșit, și Ludovic Orban, cum e cu gazele din Marea Neagră și miliardele necesare economiei

A înțeles, în sfârșit, și Ludovic Orban, cum e cu gazele din Marea Neagră și miliardele necesare economiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că este posibil ca, în cursul acestui an, să înceapă prima exploatare offshore, menţionând că o parte din taxele care vor fi colectate din aceste exploatări de gaz din Marea Neagră se vor constitui într-un fond care să finanţeze investiţii.

A înțeles, în sfârșit, și Ludovic Orban, cum e cu gazele din Marea Neagră și miliardele necesare economiei
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    28 Feb 2021   •   13:04

“Pe gaz, pe lângă alocarea de 200 milioane pe exerciţiul actual, eu cred că putem să solicităm finanţare şi pe PNRR. De asemenea, noi am solicitat deja, în cadrul bugetului 2021 – 2027, încă 800 de milioane. (…) E o nevoie mare de tot de finanţare. Aici trebuie să vă spun că noi am prevăzut şi am făcut o modificare la Legea gazelor şi electricităţii prin care 50% din taxe…, odată ce pornesc exploatările offshore şi deja e posibil în cursul acestui an să înceapă prima exploatare offshore, o parte din taxele care sunt colectate din exploatările de gaz de la Marea Neagră, exploatări offshore, să se constituie într-un fond care să finanţeze astfel de investiţii. Adică este posibil să avem o resursă şi bugetară pentru a suplimenta aceste investiţii”, a afirmat Ludovic Orban, la dezbaterea pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, organizată la CJ Vrancea.

El s-a referit şi la Compania Naţională de Investiţii, menţionând că pot fi lansate proiecte noi prin această companie.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Ludovic Orban
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close