Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, carantinat a treia oară după ce s-a vindecat de COVID-19: "I se încalcă grav și alte drepturi"

Liviu Dragnea, carantinat a treia oară după ce s-a vindecat de COVID-19: "I se încalcă grav și alte drepturi"

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost carantinat de trei ori în trei luni, deși a fost infectat cu COVID-19 și apoi declarat vindecat. Adina Anghelescu a prezentat, la Antena 3, informațiile obținute de la Autoritatea Națională a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, carantinat a treia oară după ce s-a vindecat de COVID-19: "I se încalcă grav și alte drepturi"
de Adina Anghelescu    |    25 Mar 2021   •   16:04

La penitenciarul Rahova se întâmplă lucruri neobișnuite și chiar ilegale, susțin avocații lui Liviu Dragnea. S-a depus și o plângere în acest sens la conducerea penitenciarului și la judecătorul de supraveghere.

"Liviu Dragnea se plânge de încălcarea flagrantă, nerespectarea și împiedicarea execitării drepturilor prevazte de Legea 254. El consideră că această carantină, a treia, este nelegală, întrucât în luna decembrie a fost externat din Spitalul penitenciarului.

Avusese COVID, a fost declarat vindecat și la dată de 10 februarie a fost din nou carantiat, retestat, cu rezultatul testului PCR negativ dar ținut în carantină în continuare până în 23 februarie.

Acum iar a fost în dată de 12 martie carantinat deși nu manifestă simptome specifice. Și se spune foarte clar în Ordinul 1819 că atunci când pacientul a fost vindecat de SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat PCR timp de 90 de zile de la vindecare.

Deci tot timpul l-au ținut în carantină, avocații spun că nu a mai avut dreptul la muncă. Se apropie termenul pentru eliberare cnditionata și dacă ar fi muncit, zilele respective s-ar fi scăzut cumva.

Mai e vorba și de alte drepturi încălcate destul de grav. Pentru că Liviu Dragnea a avut o intervenție, un chist pe spate, iar asistenta i-a spus să se panseze singur. Nu se știe cum, pentru că pe spate nu putea să facă singur această operațiune.

Și mai este un aspect în plângere. Interzicerea dreptului la asistența juridică. Avocații nu au putut lua legătura cu el. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Adina Anghelescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close